Video marketing is dé marketing van deze tijd

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om geen marketinguitingen tegen te komen. Of u nu op het werk achter uw computer zit, thuis lekker op de bank op uw telefoon aan het scrollen bent of even snel een boodschap gaat doen: marketing is overal. De wijzen waarop ondernemers hun boodschap communiceren lopen vandaag de dag enorm uiteen. Zo ziet u op straat reclamezuilen, grote reclamedoeken en digitale reclameborden. Op televisie komt u verschillende commercials tegen in de vorm van video marketing. Op de radio is tijdens de reclameblokken een verscheidenheid aan spotjes te horen en zelfs op internet barst het van de marketinguitingen. Denk hierbij onder andere aan banners op websites, digitale flyers, pre-rolls voorafgaand aan online video’s en gesponsorde content op social media. Door de enorme overload aan marketing is het belangrijker dan ooit tevoren om op te vallen en de aandacht van het publiek te trekken. Met behulp van een professionele video marketing creator als Tebber Nekkel bent u verzekerd van een interessante commercial die de aandacht niet alleen trekt, maar ook vasthoudt. Neem geheel vrijblijvend contact op om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ontstaat hoogwaardige kwaliteit video marketing?

Doordat het publiek vandaag de dag met talloze marketinguitingen wordt geconfronteerd, is het enorm belangrijk om op te vallen. Hiervoor is een out of the box denkpatroon vereist. Wij zijn van mening dat de sleutel tot succes ligt in de combinatie tussen uw kennis van het betreffende product of de dienst en onze ervaring en expertise op het gebied van videoproductie. Bij de productie van een pakkende videoboodschap zijn er een heleboel belangrijke aspecten die in acht gehouden dienen te worden. Als uitgangspunt voor deze aspecten worden ten eerste de doelgroep, het doel en de communicatiekanalen van de boodschap bepaald. Welk publiek dient aangesproken te worden, waartoe dient de video het publiek aan te zetten en via welke kanalen wordt de boodschap gecommuniceerd? Nadat de basis is opgesteld, kan het echte werk beginnen. Zo wordt een basis-script ontwikkeld en verschillende shots uitgewerkt. Door een aantal facetten te finetunen op basis van feedback van onze opdrachtgever(s) werken we vanuit hier verder naar de daadwerkelijke productie. Na de opnames zullen de beelden worden gemonteerd en geluidseffecten worden toegevoegd. Nu is de commercial klaar voor gebruik en kan deze ingezet worden via de geprefereerde kanalen.

Video marketing

Hoe lang moet/mag de commercial zijn?

Ondanks dat u misschien niet veel verstand heeft van video marketing, is het misschien wel fijn om van tevoren vast te weten met welke aspecten u rekening moet houden bij de productie van een commercial. Een commercial laten maken is zo makkelijk nog niet. De boodschap dient namelijk op een leuke, enthousiasmerende en informatieve wijze binnen een relatief korte tijd gecommuniceerd te worden. De ideale lengte van een videoboodschap hangt echter sterk af van het kanaal waarop u deze wilt gaan communiceren. Zo variëren de lengtes van commercials op televisie bijvoorbeeld van 5 tot ongeveer 30 seconden. Op YouTube heeft u vervolgens weer de keuze uit een advertentie van onder andere 6 seconden, 15 tot 20 seconden of zelfs een aantal minuten. Elk kanaal beschikt weer over een andere ideale lengte.

Menu